Halloumi-tomaattipasteijoiden täyte:
1 pkt halloumijuustoa
3 tomaattia
basilikaa
Feta-pinaatipasteijoiden täyte:
100 g tuoretta pinaattia
100 g fetaa
2 rlk pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi
Valmista lehtitaikinaa
Halloumi-tomaatipasteijoita varten siivuta halloumi ja tomaatit. Leikkaa sulaneista taikinalevyistä neliöitä ja tee kulmiin viillot. Lisää taikinaneliöiden päälle halloumisiivut, hyppysellinen basilikaa ja tomaattisiivut. Käännä leikatut kulmat pasteijan päälle ja nipistä ne yhteen.
Feta-pinaattipasteijoita varten murskaa valkosipuli, paahda pinjansiemenet pannulla ja ryöppää pinaatinlehdet. Käytä valkosipuli ja pinjansiemenet esimerkiksi tehosekoittimessa, lisää jäähtyneet ja valutetut pinaatit ja feta ja jauha tahnaksi. Leikkaa lehtitaikinasta neliöitä, laita jokaiseen noin ruokalusikallinen tahnaa ja käännä kulmat yhteen kolmioksi. Pasteijoiden päälle voi sipaista pullasudilla vähän kananmunaa ja ripottella koristeeksi seesaminsiemeniä. Toimii myös hyvin ilman näitä.
Paista pasteijoita uunissa lehtitaikinapaketin ohjeen mukaan 225 asteessa 15 minuuttia. Tarjoile sellaisenaan, juhlapöydän lisukkeena tai piknik-eväänä.
Ruuanlaitossa tarvitaan kevyttä mieltä, jaloa sielua ja suurta sydäntä. (Paul Gauguin)
22.8.2011
14.8.2011
Täytetyt silakkapihvit
500 g silakkafileitä
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 punasipuli
puolikas nippu tilliä
suolaa
pippuria
ruisjauhoja
voita tai öljyä paistamiseen
Pilko punasipuli pieneksi hakkeeksi, silppua tilli ja sekoita ne tuorejuustoon. Asettele silakkafileet leivinpaperille nahka alaspäin ja lisää päälle pippuria ja suolaa. Lisää puoleen fileistä ohuesti täytettä. Jos täytettä laittaa liikaa, paistaessa se alkaa sulamaan välistä pois ja fileet kuitenkin kutistuu hieman paistettaessa. Nosta täytteettömät fileet täytettyjen päälle ja ripottele reilusti ruisjauhoa siivilän läpi fileiden päälle. Käännä pihvit ja jauhota toinen puoli.
Paista pihvit kuumalla pannullaa rapeiksi. Jos pannu ei ole tarpeeksi kuuma tai täytettä on liikaa, se täyte alkaa valumaan ulos sieltä fileiden välistä. Paista fileet molemmilta puolilta ruskeiksi. Olin laittanut aika niukasti ruisjauhoa fileiden päälle ja sitä olisi voinut olla enemmänkin. Silakkafileiden kaveriksi sopii tietysti perunamuussi.
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 punasipuli
puolikas nippu tilliä
suolaa
pippuria
ruisjauhoja
voita tai öljyä paistamiseen
Pilko punasipuli pieneksi hakkeeksi, silppua tilli ja sekoita ne tuorejuustoon. Asettele silakkafileet leivinpaperille nahka alaspäin ja lisää päälle pippuria ja suolaa. Lisää puoleen fileistä ohuesti täytettä. Jos täytettä laittaa liikaa, paistaessa se alkaa sulamaan välistä pois ja fileet kuitenkin kutistuu hieman paistettaessa. Nosta täytteettömät fileet täytettyjen päälle ja ripottele reilusti ruisjauhoa siivilän läpi fileiden päälle. Käännä pihvit ja jauhota toinen puoli.
Paista pihvit kuumalla pannullaa rapeiksi. Jos pannu ei ole tarpeeksi kuuma tai täytettä on liikaa, se täyte alkaa valumaan ulos sieltä fileiden välistä. Paista fileet molemmilta puolilta ruskeiksi. Olin laittanut aika niukasti ruisjauhoa fileiden päälle ja sitä olisi voinut olla enemmänkin. Silakkafileiden kaveriksi sopii tietysti perunamuussi.
8.8.2011
Nacholautanen
Tää ruoka on nopea ja herkullinen. Sopii hyvin vaikka lauantai-illan leffan seuraksi naposteluruuaksi.
maissilastuja
juustoraastetta
jauhelihaa
maissia
valkosipulinkynsiä
mausteita (esim. paprikajauhetta, basilikaa, oreganoa, jeeraa, jauhelihamaustetta)
1 prk tomaattipyrettä
sipulia
tomaattia
salsaa
Kuutioi tomaatit ja sipulit keskenään ja laita jääkaappiin odottamaan. Raasta juusto, levitä maissilastut väljästi uunipellille ja ripottele juustoraaste niiden päälle. Paista jauheliha kuumalla pannulla ja lisää mausteet. Maustamiseen sopii myös valmiit taco-mausteseokset. Kun jauheliha on saanu väriä, lisää pannulle maissia ja tomaattipyre.
Lämmitä maissilastuja 175 asteisessa uuniissa kunnes juusto sulaa. Tarjoile lämpimänä jauhelihan, tomaatti-sipuliseoksen ja salsan kera.
maissilastuja
juustoraastetta
jauhelihaa
maissia
valkosipulinkynsiä
mausteita (esim. paprikajauhetta, basilikaa, oreganoa, jeeraa, jauhelihamaustetta)
1 prk tomaattipyrettä
sipulia
tomaattia
salsaa
Kuutioi tomaatit ja sipulit keskenään ja laita jääkaappiin odottamaan. Raasta juusto, levitä maissilastut väljästi uunipellille ja ripottele juustoraaste niiden päälle. Paista jauheliha kuumalla pannulla ja lisää mausteet. Maustamiseen sopii myös valmiit taco-mausteseokset. Kun jauheliha on saanu väriä, lisää pannulle maissia ja tomaattipyre.
Lämmitä maissilastuja 175 asteisessa uuniissa kunnes juusto sulaa. Tarjoile lämpimänä jauhelihan, tomaatti-sipuliseoksen ja salsan kera.
Tunnisteet:
jauheliha,
maissi,
maissilastut,
pääruoka,
salsa
29.7.2011
Lämmin broilerisalaatti punajuurella ja sinihomejuustolla
1 pkt salaattisekoitusta
2 isoa punajuurta
öljyä
suolaa
pippuria
broileria
mausteita
Aura-juustoa
pistaasipähkinöitä
Kuori pistaasipähkinät, pese ja kuivaa salaatit ja laita salaatit kulhoon. Pilko broilerifileet suuhun sopiviksi palasiksi.
Keitä punajuuria kuorineen reilu puoli tuntia. Jäähdytä, kuori ja leikkaa lohkoiksi. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Jätä odottamaan. Toinen vaihtoehto on kuoria punajuuret, leikata lohkoiksi, ripotella päälle suolaa, pippuria ja öljyä ja paistaa uunissa 180 asteessa puoli tuntia.
Laita broilerit paistumaan öljyyn pannulle ja lisää broilerimaustetta. Jos olet keittänyt punajuuret, laita kypsät broilerit hetkeksi folioon ja paista punajuuria vähän aikaa kuumalla pannulla. Jos punajuuret tekee uunissa, ne kannattaa yrittää ajoittaa valmiiksi samaan aikaan broilerien kanssa. Paahda kuorittuja pistaasipähkinöitä hetki kuivalla pannulla.
Lisää lämpimät broilerit, punajuurilohkot ja pistaasit salaattiin ja murusta Aura-juusto sekaan. Tarjoile heti.
2 isoa punajuurta
öljyä
suolaa
pippuria
broileria
mausteita
Aura-juustoa
pistaasipähkinöitä
Kuori pistaasipähkinät, pese ja kuivaa salaatit ja laita salaatit kulhoon. Pilko broilerifileet suuhun sopiviksi palasiksi.
Keitä punajuuria kuorineen reilu puoli tuntia. Jäähdytä, kuori ja leikkaa lohkoiksi. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Jätä odottamaan. Toinen vaihtoehto on kuoria punajuuret, leikata lohkoiksi, ripotella päälle suolaa, pippuria ja öljyä ja paistaa uunissa 180 asteessa puoli tuntia.
Laita broilerit paistumaan öljyyn pannulle ja lisää broilerimaustetta. Jos olet keittänyt punajuuret, laita kypsät broilerit hetkeksi folioon ja paista punajuuria vähän aikaa kuumalla pannulla. Jos punajuuret tekee uunissa, ne kannattaa yrittää ajoittaa valmiiksi samaan aikaan broilerien kanssa. Paahda kuorittuja pistaasipähkinöitä hetki kuivalla pannulla.
Lisää lämpimät broilerit, punajuurilohkot ja pistaasit salaattiin ja murusta Aura-juusto sekaan. Tarjoile heti.
26.7.2011
Leipäjuustosalaatti
Jäävuorisalaattia
Leipäjuustoa
Kirsikkatomaatteja
Viinirypäleitä
Pekaanipähkinöitä
Pese ja revi salaatti palasiksi ja laita se laakeaan tarjoiluastiaan. Kuutioi leipäjuusto, leikkaa kirsikkatomaatit ja viinirypäleet puoliksi ja ripottele ne salaatin päälle pekaanipähkinöiden kanssa. Salaatti on kivan värikäs ja aika kevyt.
Leipäjuustoa
Kirsikkatomaatteja
Viinirypäleitä
Pekaanipähkinöitä
Pese ja revi salaatti palasiksi ja laita se laakeaan tarjoiluastiaan. Kuutioi leipäjuusto, leikkaa kirsikkatomaatit ja viinirypäleet puoliksi ja ripottele ne salaatin päälle pekaanipähkinöiden kanssa. Salaatti on kivan värikäs ja aika kevyt.
25.7.2011
Tuore salsa
Salsaan tarvitsee:
6 tuoretta tomaattia / 1 prk valmista tomaattimurskaa
1 iso sipuli
2 jalopenoa
1 valkosipulinkynsi
öljyä
öljyä
mausteita (korianteria, basilikaa, paprikajauhetta, oreganoa, tms.)
1 tl sokeria
Jos käyttää tuoreita tomaatteja, ne kannattaa kaltala eli poistaa kuoret. Tee tomaattien pohjaan ristiviillot ja laita ne kiehuvaan veteen noin minuutiksi ja sen jälkeen suoraan kylmään veteen. Tämä helpottaa kuorien poistoa. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja pilko ne kulhoon. Toki valmis tomaattimurska toimii myös, jos haluaa päästä helpommalla.
Pilko sipuli ja kuullota haketta öljyssä hetki miedolla lämmöllä. Lisää sipulit tomaattien sekaan. Toinen vaihtoehto on laittaa sipulihake kuppiin, jossa on noin ruokalusikallinen vettä ja käyttää niitä mikrossa 15-30 sekunttia. Kaada vesi pois ja lisää sipulihake tomaattien sekaan.
Poista jalopenoista siemenet ja pilko ne, murskaa valkosipuli ja lisää ne tomaattien sekaan. Salsaa voi maustaa oman maun mukaan esim. basilikalla tai oreganolla. Korianteri tuo kivan lisämaun salsaan. Itse heittelen sekaan vähän mitä milloinkin. Lisää myös teelusikallinen sokeria.
Jätä salsa vetäytymään muutamaksi tunniksi jääkaappiin. Syvin maku tulee, jos antaa salsan levätä jääkaapissa yön yli.
Jos käyttää tuoreita tomaatteja, ne kannattaa kaltala eli poistaa kuoret. Tee tomaattien pohjaan ristiviillot ja laita ne kiehuvaan veteen noin minuutiksi ja sen jälkeen suoraan kylmään veteen. Tämä helpottaa kuorien poistoa. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja pilko ne kulhoon. Toki valmis tomaattimurska toimii myös, jos haluaa päästä helpommalla.
Pilko sipuli ja kuullota haketta öljyssä hetki miedolla lämmöllä. Lisää sipulit tomaattien sekaan. Toinen vaihtoehto on laittaa sipulihake kuppiin, jossa on noin ruokalusikallinen vettä ja käyttää niitä mikrossa 15-30 sekunttia. Kaada vesi pois ja lisää sipulihake tomaattien sekaan.
Poista jalopenoista siemenet ja pilko ne, murskaa valkosipuli ja lisää ne tomaattien sekaan. Salsaa voi maustaa oman maun mukaan esim. basilikalla tai oreganolla. Korianteri tuo kivan lisämaun salsaan. Itse heittelen sekaan vähän mitä milloinkin. Lisää myös teelusikallinen sokeria.
Jätä salsa vetäytymään muutamaksi tunniksi jääkaappiin. Syvin maku tulee, jos antaa salsan levätä jääkaapissa yön yli.
11.7.2011
Halloumi-crostinit
Crostinit on näppäriä alkuruokana tai vaikka välipalana. Miksei nää toimis vaikka pastankin kaverina. Crostineihin tarvii seuraavia:
Esipaistettuja ciapattoja
Valkosipulinkynsiä
Öljyä
Suolaa
Pippuria
Tomaattia
Halloumia
Paista ciapatta uunissa ohjeiden mukaisesti ja leikkaa sen noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Hiero öljyä leipäviipaleiden molemmille puolille. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet ja hiero niitä öljyttyihin leipiin. Ripottelle päälle suolaa ja pippuria. Siivuta tomaatit ja halloumi.
Laita leipäpalaset yhdelle pannulle paahtumaan ja halloumit toiselle pannulle. Halloumisiivujen paistamisessa menee hieman pidempään kuin leivissä, joten leivät kannattaa paistaa miedommalla lämmöllä. Nosta leivät lautaselle ja aseta päälle tomaattisiivut ja halloumi. Tarjoile lämpöisenä.
Esipaistettuja ciapattoja
Valkosipulinkynsiä
Öljyä
Suolaa
Pippuria
Tomaattia
Halloumia
Paista ciapatta uunissa ohjeiden mukaisesti ja leikkaa sen noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Hiero öljyä leipäviipaleiden molemmille puolille. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet ja hiero niitä öljyttyihin leipiin. Ripottelle päälle suolaa ja pippuria. Siivuta tomaatit ja halloumi.
Laita leipäpalaset yhdelle pannulle paahtumaan ja halloumit toiselle pannulle. Halloumisiivujen paistamisessa menee hieman pidempään kuin leivissä, joten leivät kannattaa paistaa miedommalla lämmöllä. Nosta leivät lautaselle ja aseta päälle tomaattisiivut ja halloumi. Tarjoile lämpöisenä.
29.6.2011
Pätkis-kääretorttu
Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl kermaa
1 tlk maitorahkaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pss Pätkis Mini Biteseja (140 g)
Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahto on hyvää, kun nostaa vatkaimen ilmaan ja sillä valuvalla taikinalla pystyy piirtämään kaksi kahdeksikkoa vaahdon pinnalle. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon jauhosihdin kautta varovasti käännellen. Kaada taikinan syvälle uunipellille, joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia.
Kääretortun voi koristella sokerilla, kermavaahdolla, suklaalla tai jättää se koristelematta. Täytettä voi myös tehdä kaksinkertaisen annoksen ja käyttää sitä kuorrutteena. Vaahdota kerma ja vatkaa sekaan maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri. Paloittele Pätkikset pieniksi paloiksi ja lisää sekaan. Pätkikset voi myös korvata murskatuilla Marianne-rakeilla.
Irroita kääretorttupohja leivinpaperista. Levitä Pätkis-täyte pohjan päälle, rullasin kääretortun rullalle ja käärin sen leivinpaperiin ja laita vetäytymään jääkaappiin yön yli. Pohja imee hieman kosteutta täytteestä yön aikana, joten jos tarjoilee kyseisen kääretortun seuraavana päivänä, sitä ei tarvitse erikseen kostuttaa. Jos tarjoilet kääretortun samana päivänä, niin kostuta pohja esimerkiksi kaakaolla tai maidolla ennen täytteen levittämistä.
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl kermaa
1 tlk maitorahkaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pss Pätkis Mini Biteseja (140 g)
Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahto on hyvää, kun nostaa vatkaimen ilmaan ja sillä valuvalla taikinalla pystyy piirtämään kaksi kahdeksikkoa vaahdon pinnalle. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon jauhosihdin kautta varovasti käännellen. Kaada taikinan syvälle uunipellille, joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia.
Kääretortun voi koristella sokerilla, kermavaahdolla, suklaalla tai jättää se koristelematta. Täytettä voi myös tehdä kaksinkertaisen annoksen ja käyttää sitä kuorrutteena. Vaahdota kerma ja vatkaa sekaan maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri. Paloittele Pätkikset pieniksi paloiksi ja lisää sekaan. Pätkikset voi myös korvata murskatuilla Marianne-rakeilla.
Irroita kääretorttupohja leivinpaperista. Levitä Pätkis-täyte pohjan päälle, rullasin kääretortun rullalle ja käärin sen leivinpaperiin ja laita vetäytymään jääkaappiin yön yli. Pohja imee hieman kosteutta täytteestä yön aikana, joten jos tarjoilee kyseisen kääretortun seuraavana päivänä, sitä ei tarvitse erikseen kostuttaa. Jos tarjoilet kääretortun samana päivänä, niin kostuta pohja esimerkiksi kaakaolla tai maidolla ennen täytteen levittämistä.
Tunnisteet:
jälkiruoka,
leivonnainen,
pätkis,
suklaa,
torttu
18.6.2011
Coleslaw
Coleslaw on kaalisalaattia, jota oon nähnyt syötävän lähinnä grillimakkaran tai hampurilaisten kanssa, mutta jota itse laitan ruisleivän päälle.
3 porkkanaa
500 g kaalia
2 rkl valkoista majoneesia
1 prk kermaviiliä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl sinappia
0,5 tl suolaa
0,5 tl pippuria
0,5 tl sokeria
Halusin tällä kertaa värikästä salaattia, joten käytin salaattiin punakaalia, mutta kerä- eli valkokaali käy myös oikein hyvin.
Raasta porkkanat rouheaksi raasteeksi ja silppua kaali sekaan. Sekoita kermaviiliin majoneesi, sinappi, sitruunamehu ja mausteet. Sekoita kermaviili kaali-porkkanaraasteeseen ja jätä maustumaan yön yli. Porkkanasta ja kaalista irtoaa jonkun verran nestettä, eli kermaviiliseosta ei kannata laittaa kokonaan, jos salaatti alkaa sekoittaessa tuntuu liian vetelältä. Jos haluaa vähän tuhdimpaa coleslawta, voi kermaviilin määrää vähentää puoleen ja vastaavasti lisätä majoneesin määrää.
3 porkkanaa
500 g kaalia
2 rkl valkoista majoneesia
1 prk kermaviiliä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl sinappia
0,5 tl suolaa
0,5 tl pippuria
0,5 tl sokeria
Halusin tällä kertaa värikästä salaattia, joten käytin salaattiin punakaalia, mutta kerä- eli valkokaali käy myös oikein hyvin.
Raasta porkkanat rouheaksi raasteeksi ja silppua kaali sekaan. Sekoita kermaviiliin majoneesi, sinappi, sitruunamehu ja mausteet. Sekoita kermaviili kaali-porkkanaraasteeseen ja jätä maustumaan yön yli. Porkkanasta ja kaalista irtoaa jonkun verran nestettä, eli kermaviiliseosta ei kannata laittaa kokonaan, jos salaatti alkaa sekoittaessa tuntuu liian vetelältä. Jos haluaa vähän tuhdimpaa coleslawta, voi kermaviilin määrää vähentää puoleen ja vastaavasti lisätä majoneesin määrää.
10.6.2011
Maailman paras limetorttu
Tää on mun ehdoton ykkösherkku ja suuri rakkauteni jälkiruokien saralla.
Pohja:
1 pkt (175g) kaurakeksejä
75 g margariinia
Täyte:
1 prk (250g) maitorahkaa
1 prk (200g) maustamatonta jogurttia
2 dl kermaa
2 dl sokeria
2 rlk sitruslikööriä (esim. Limoncello)
3 limeä
1 rkl limen kuorta raastettuna
3 liivatelehteä
Murskaa kaurakeksit hienoksi jauheeksi, sulata margariini ja sekoita keskenään. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele taikina vuoan pohjalle. Leivinpaperi helpottaa tortun liikuttelua valmiina, mutta ei ole pakollinen.
Pese limet kuuman veden alla. Pesemiseen voi käyttää pienen tipan esim Fairya, kunhan muistaa huuhtoa sen huolellisesti. Limen pinta on kuitenkin niin vahamainen, ettei se pesuaine imeydy itse hedelmään. Käsitiskiaineella lähtee kunnolla kaikki säilöntä- yms. aineet pois. Raasta limen kuoret ja purista limeistä mehut.
Vatkaa keskenään rahka, jogurtti sokeri, likööri (voi myös halutessaan jättää pois), puolet limemehusta ja raastettu limen kuori.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Vatkaa tällä välin kerma kovaksi vaahdoksi. Kuumenna loput limemehusta kattilassa, lisää liivatelehdet ja sekoita. Lisää liivate-limemehuseos rahkatäytteen sekaan ja sekoita kunnolla. Lisää viimeisenä kermavaahto täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle, peitä kelmulla ja laita jähmettymään pakastimeen noin 6 tunniksi, voi myös olla yön yli.
Irroita torttu vuoasta ja siirrä se puoli tuntia ennen tarjoilua jääkaappiin, jotta se ehtii pehmetä, muttei sulaa täysin. Lisää koristeeksi esimerkiksi tuoreita vadelmia, ananaskirsikoita tai limesiivuja.
Pohja:
1 pkt (175g) kaurakeksejä
75 g margariinia
Täyte:
1 prk (250g) maitorahkaa
1 prk (200g) maustamatonta jogurttia
2 dl kermaa
2 dl sokeria
2 rlk sitruslikööriä (esim. Limoncello)
3 limeä
1 rkl limen kuorta raastettuna
3 liivatelehteä
Murskaa kaurakeksit hienoksi jauheeksi, sulata margariini ja sekoita keskenään. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele taikina vuoan pohjalle. Leivinpaperi helpottaa tortun liikuttelua valmiina, mutta ei ole pakollinen.
Pese limet kuuman veden alla. Pesemiseen voi käyttää pienen tipan esim Fairya, kunhan muistaa huuhtoa sen huolellisesti. Limen pinta on kuitenkin niin vahamainen, ettei se pesuaine imeydy itse hedelmään. Käsitiskiaineella lähtee kunnolla kaikki säilöntä- yms. aineet pois. Raasta limen kuoret ja purista limeistä mehut.
Vatkaa keskenään rahka, jogurtti sokeri, likööri (voi myös halutessaan jättää pois), puolet limemehusta ja raastettu limen kuori.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Vatkaa tällä välin kerma kovaksi vaahdoksi. Kuumenna loput limemehusta kattilassa, lisää liivatelehdet ja sekoita. Lisää liivate-limemehuseos rahkatäytteen sekaan ja sekoita kunnolla. Lisää viimeisenä kermavaahto täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle, peitä kelmulla ja laita jähmettymään pakastimeen noin 6 tunniksi, voi myös olla yön yli.
Irroita torttu vuoasta ja siirrä se puoli tuntia ennen tarjoilua jääkaappiin, jotta se ehtii pehmetä, muttei sulaa täysin. Lisää koristeeksi esimerkiksi tuoreita vadelmia, ananaskirsikoita tai limesiivuja.
Torttu oikeassa alakulmassa ilman koristeita |
Tunnisteet:
jälkiruoka,
leivonnainen,
lime,
makea,
torttu
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)