22.8.2011

Kasvispasteijat

Halloumi-tomaattipasteijoiden täyte:
1 pkt halloumijuustoa
3 tomaattia
basilikaa

Feta-pinaatipasteijoiden täyte:
100 g tuoretta pinaattia
100 g fetaa
2 rlk pinjansiemeniä
1 valkosipulinkynsi

Valmista lehtitaikinaa

Halloumi-tomaatipasteijoita varten siivuta halloumi ja tomaatit. Leikkaa sulaneista taikinalevyistä neliöitä ja tee kulmiin viillot. Lisää taikinaneliöiden päälle halloumisiivut, hyppysellinen basilikaa ja tomaattisiivut. Käännä leikatut kulmat pasteijan päälle ja nipistä ne yhteen.


Feta-pinaattipasteijoita varten murskaa valkosipuli, paahda pinjansiemenet pannulla ja ryöppää pinaatinlehdet. Käytä valkosipuli ja pinjansiemenet esimerkiksi tehosekoittimessa, lisää jäähtyneet ja valutetut pinaatit ja feta ja jauha tahnaksi. Leikkaa lehtitaikinasta neliöitä, laita jokaiseen noin ruokalusikallinen tahnaa ja käännä kulmat yhteen kolmioksi. Pasteijoiden päälle voi sipaista pullasudilla vähän kananmunaa ja ripottella koristeeksi seesaminsiemeniä. Toimii myös hyvin ilman näitä.

Paista pasteijoita uunissa lehtitaikinapaketin ohjeen mukaan 225 asteessa 15 minuuttia. Tarjoile sellaisenaan, juhlapöydän lisukkeena tai piknik-eväänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti