14.8.2011

Täytetyt silakkapihvit

500 g silakkafileitä
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 punasipuli
puolikas nippu tilliä
suolaa
pippuria
ruisjauhoja
voita tai öljyä paistamiseen

Pilko punasipuli pieneksi hakkeeksi, silppua tilli ja sekoita ne tuorejuustoon. Asettele silakkafileet leivinpaperille nahka alaspäin ja lisää päälle pippuria ja suolaa. Lisää puoleen fileistä ohuesti täytettä. Jos täytettä laittaa liikaa, paistaessa se alkaa sulamaan välistä pois ja fileet kuitenkin kutistuu hieman paistettaessa. Nosta täytteettömät fileet täytettyjen päälle ja ripottele reilusti ruisjauhoa siivilän läpi fileiden päälle. Käännä pihvit ja jauhota toinen puoli.


Paista pihvit kuumalla pannullaa rapeiksi. Jos pannu ei ole tarpeeksi kuuma tai täytettä on liikaa, se täyte alkaa valumaan ulos sieltä fileiden välistä. Paista fileet molemmilta puolilta ruskeiksi. Olin laittanut aika niukasti ruisjauhoa fileiden päälle ja sitä olisi voinut olla enemmänkin. Silakkafileiden kaveriksi sopii tietysti perunamuussi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti