25.7.2011

Tuore salsa

Salsaan tarvitsee:
6 tuoretta tomaattia / 1 prk valmista tomaattimurskaa
1 iso sipuli
2 jalopenoa
1 valkosipulinkynsi
öljyä
mausteita (korianteria, basilikaa, paprikajauhetta, oreganoa, tms.)
1 tl sokeria

Jos käyttää tuoreita tomaatteja, ne kannattaa kaltala eli poistaa kuoret. Tee tomaattien pohjaan ristiviillot ja laita ne kiehuvaan veteen noin minuutiksi ja sen jälkeen suoraan kylmään veteen. Tämä helpottaa kuorien poistoa. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja pilko ne kulhoon. Toki valmis tomaattimurska toimii myös, jos haluaa päästä helpommalla.

Pilko sipuli ja kuullota haketta öljyssä hetki miedolla lämmöllä. Lisää sipulit tomaattien sekaan. Toinen vaihtoehto on laittaa sipulihake kuppiin, jossa on noin ruokalusikallinen vettä ja käyttää niitä mikrossa 15-30 sekunttia. Kaada vesi pois ja lisää sipulihake tomaattien sekaan.

Poista jalopenoista siemenet ja pilko ne, murskaa valkosipuli ja lisää ne tomaattien sekaan. Salsaa voi maustaa oman maun mukaan esim. basilikalla tai oreganolla. Korianteri tuo kivan lisämaun salsaan. Itse heittelen sekaan vähän mitä milloinkin. Lisää myös teelusikallinen sokeria.

Jätä salsa vetäytymään muutamaksi tunniksi jääkaappiin. Syvin maku tulee, jos antaa salsan levätä jääkaapissa yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti