2.4.2017

Inkiväärisima

Kevät lähestyy kohinalla ja mikä parempi keino sitä juhlistamaan, kuin kotitekoinen sima. Tässä reseptissä on pieni twisti, nimittäin inkivääri. Sain inspiraatiota entisen tanssiopettajan reseptistä, mutta tämä on ihan oma mukaelma.

Simaan tarvitset:
4 l vettä
inkivääriä, noin kahden sormen paksuinen pötkö
2 limeä
1 sitruuna
250g/3dl sokeria
250g/3dl fariinisokeria
tuorehiivaa, noin herneen kokoinen nokare

Peset limet ja sitruuna kunnolla, raasta kuoret ja purista mehut. Kuori ja viipaloi inkivääri.
Mittaa 2 litraa vettä kattilaan ja lisää inkiväärisiivut, kiehauta. Lisää limen ja sitruunan kuoret, mehu ja sitruspuristimeen jääneet hedelmälihat. Mittaa sekaan sokerit ja sekoita hyvin. Lisää 2 litraa kylmää vettä. Tarkista, että sima on kädenlämpöistä. Jos ei, anna jäähtyä hetki. Murusta hiiva pieneen tilkkaan vettä ja sekoita joukkoon.

Anna "hautua" kannen alla huoneenlämmössä vuorokausi, siivilöi ja pullota. Lisää pulloihin teelusikallinen sokeria ja rusinoita maun mukaan. Sima on valmista noin viikon päästä, eli periaatteessa silloin, kun rusinat alkavat kellua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti