10.6.2011

Maailman paras limetorttu

Tää on mun ehdoton ykkösherkku ja suuri rakkauteni jälkiruokien saralla.

Pohja:
1 pkt (175g) kaurakeksejä
75 g margariinia

Täyte:
1 prk (250g) maitorahkaa
1 prk (200g) maustamatonta jogurttia
2 dl kermaa
2 dl sokeria
2 rlk sitruslikööriä (esim. Limoncello)
3 limeä
1 rkl limen kuorta raastettuna
3 liivatelehteä

Murskaa kaurakeksit hienoksi jauheeksi, sulata margariini ja sekoita keskenään. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele taikina vuoan pohjalle. Leivinpaperi helpottaa tortun liikuttelua valmiina, mutta ei ole pakollinen.

Pese limet kuuman veden alla. Pesemiseen voi käyttää pienen tipan esim Fairya, kunhan muistaa huuhtoa sen huolellisesti. Limen pinta on kuitenkin niin vahamainen, ettei se pesuaine imeydy itse hedelmään. Käsitiskiaineella lähtee kunnolla kaikki säilöntä- yms. aineet pois. Raasta limen kuoret ja purista limeistä mehut.

Vatkaa keskenään rahka, jogurtti sokeri, likööri (voi myös halutessaan jättää pois), puolet limemehusta ja raastettu limen kuori.


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Vatkaa tällä välin kerma kovaksi vaahdoksi. Kuumenna loput limemehusta kattilassa, lisää liivatelehdet ja sekoita. Lisää liivate-limemehuseos rahkatäytteen sekaan ja sekoita kunnolla. Lisää viimeisenä kermavaahto täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle, peitä kelmulla ja laita jähmettymään pakastimeen noin 6 tunniksi, voi myös olla yön yli.

Irroita torttu vuoasta ja siirrä se puoli tuntia ennen tarjoilua jääkaappiin, jotta se ehtii pehmetä, muttei sulaa täysin. Lisää koristeeksi esimerkiksi tuoreita vadelmia, ananaskirsikoita tai limesiivuja.

Torttu oikeassa alakulmassa ilman koristeita


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti