18.6.2011

Coleslaw

Coleslaw on kaalisalaattia, jota oon nähnyt syötävän lähinnä grillimakkaran tai hampurilaisten kanssa, mutta jota itse laitan ruisleivän päälle.

3 porkkanaa
500 g kaalia
2 rkl valkoista majoneesia
1 prk kermaviiliä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl sinappia
0,5 tl suolaa
0,5 tl pippuria
0,5 tl sokeria

Halusin tällä kertaa värikästä salaattia, joten käytin salaattiin punakaalia, mutta kerä- eli valkokaali käy myös oikein hyvin.

Raasta porkkanat rouheaksi raasteeksi ja silppua kaali sekaan. Sekoita kermaviiliin majoneesi, sinappi, sitruunamehu ja mausteet. Sekoita kermaviili kaali-porkkanaraasteeseen ja jätä maustumaan yön yli. Porkkanasta ja kaalista irtoaa jonkun verran nestettä, eli kermaviiliseosta ei kannata laittaa kokonaan, jos salaatti alkaa sekoittaessa tuntuu liian vetelältä. Jos haluaa vähän tuhdimpaa coleslawta, voi kermaviilin määrää vähentää puoleen ja vastaavasti lisätä majoneesin määrää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti