5.2.2011

Runebergintortut

Taikina:
200 gr margariinia
0,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
1 dl kermaa
1 dl mantelijauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl (ruis)korppujauhoja tai piparinmuruja
1,5 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
2 tl rommiaromia

Kuorrutus:
vadelma- tai omenahilloa
1 dl tomusokeria
1 rkl vettä

Vatkaa sokeri ja margariini keskenään, lisää kananmunat voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen rommiaromilla maustetun kerman kanssa.

Jauhoin kardemumman morttelissa hieman hienommaksi, mutta sitä voi käyttää sellaisenaankin. Rommiaromin voi jättää pois, koska esimerkiksi lapset ei välttämättä siitä tykkää. Tein tortut ruiskorppujauhoihin kokeilumielessä ja niistä tuli yllättävän hyviä. Korppujauhojen sijasta voi käyttää myös murskattuja pipareita. Lusikoi taikinaa vuokiin. Tortut eivät kohoa kovinkaan paljoa, joten vuoat voi laittaa melko täyteen.

Paista torttuja 20 minuuttia 175 asteessa. Painele lämpöisten torttujen keskelle peukalolla pieniä syvennyksiä ja annostele niihin hillo. Valmista tomusokeriseos torttujen jäähtymisen jälkeen ja reunusta hillo sillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti