17.2.2011

Suppilovahverokastike

4 dl suppilovahveroita
rypsiöljyä
1 sipuli
3 rlk vehnäjauhoja
2 dl kermaa
1 rlk kasvisfondia


Jos käytät kuivattuja sieniä, liota niitä noin puoli tuntia. Vettä voi laittaa kaksi kertaa sen verran mitä sieniä on. Tuoreiden sienien käsittelyksi riittää roskien poisto esim. pullasudilla. Pilko isoimmat sienet hieman pienemmiksi ja silppua sipuli. Kuullota sienet ja sipulit miedolla lämmöllä pannulla kullanruskeiksi ja lisää vehnäjauho. Jauhoista jää helposti paakkuja, joten kannattaa olla tarkkana tässä vaiheessa. Paista seosta hetki.

Lisää kerma ja kasvisfondi, pienennä lämpöä ja anna hautua kannen alla 5-10 minuuttia, maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile esimerkiksi perunoiden ja lihapullien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti