17.2.2011

Lihapullat

Itse en käytä kermaviiliä lihapullissa, vaan yleensä laitan lorauksen soijakermaa tuomaan pehmeyttä ja kosteutta. Välillä tuntuu, että se kermaviili tekee lihapullista liian vetisiä.

1 kananmuna
0,5-1 dl kermaa (esim. AlproSoya)
2-3 voileipäkeksiä (ei siis suolakeksejä)
tai 0,5 dl korppujauhoja
400g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
suolaa
mausteita

En oikeastaan koskaan osta korppujauhoja, mutta kaapeista löytyy ns. cream cracker -keksejä (esim. Carr's table water), joita käytän korppujauhon sijasta. Molemmat kuitenkin toimii. Murskaa keksit hienoksi jauhoksi ja lisää sekaan kananmuna, kerma ja mausteet (esim. jauhelihamauste, pippuri, paprikajauhe) ja anna turvota kymmenisen minuuttia. En käytä kovinkaan paljoa suolaa ruuanlaitossa, mutta sitäkin voi lisätä pari hyppysellistä tässä vaiheessa.

Kuori ja palastele sipuli pieneksi ja murskaa valkosipulit. Lisää ne jauhelihan kanssa taikinaan ja sekoita hyvin. Varaa viereen kulho, jossa on kylmää vettä. Kastele kädet vedessä ja pyörittele lihapullat lautaselle odottamaan. Paista lihapullia kuumalla pannulla sen verran, että saavat hieman väriä pintaan. Laita lihapullat kannellisessa astiassa uuniin kypsymään noin puoleksi tunniksi 175 asteeseen. Kannellisessa astiassa lihapullista tulee mehevämpiä kuin uunipellillä paistettaessa. Tuntuu, että uunissa se kosteus haihtuu niistä pullista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti