27.1.2011

Mausteinen sipulikeitto

Halpaa, helppoa ja maukasta.

500 g sipuleita
2 valkosipulinkynttä
paprikajauhetta
2 + 2 rlk öljyä (seesami- ja rypsiöljyä)
2 dl kermaa
2 rlk kasvisfondia
8 dl vettä
½ prk salsaa TAI 1 prk tomaattipyrettä ja 1 tl chiliä
loraus soijaa
(2 rlk perunajauhoa)

Pilko sipulit pystysuunnassa puoliksi ja edelleen suikaleiksi. Murskaa valkosipulit.

Kaada kattilan pohjalle 2 ruokalusikallista seesamiöljyä, lisää paprikajauhe ja kuullota sipuleita hetken aikaa miedolla lämmöllä. Lisää rypsiöljy ja jatka kuullottamista. Lisää kerma, fondi, kuuma vesi ja salsa. Anna muhia kannen alla noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää loppuvaiheessa soijaa maun mukaan. Mikäli haluat hieman paksumpaa keittoa, sekoita perunajauhot tilkkaan vettä ja lisää hitaasti keiton sekaan koko ajan sekoittaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti