27.3.2011

Vihreä pesto

Miksi ostaa valmista pestoa, kun siitä tulee parempaa itse tehtynä?

1,5 nippua basilikaa
kourallinen pinjansiemeniä
puolikas kourallinen auringonkukansiemeniä
3 valkosipulinkynttä
3 rkl raastettua pecorinoa
3 rkl raastettua parmesaania
0,5-1 dl öljyä

Paahda pinjan- ja auringonkukansiemenet pannulla miedolla lämmöllä. Murskaa valkosipulit ja nypi basilikanlehdet varsista. Sekoita ne jäähtyneisiin siemeniin ja jauha morttelissa tai monitoimikoneessa tahnaksi. Raasta juustot. Pestoon voi käyttää joko pelkkää parmesaania tai pecorinoa, mutta itse käytän vähän molempia - parmesaania tuomaan pehmeyttä ja pecorinoa tuomaan suolaisuutta ja syvempää makua.

Lisää öljy vähitellen, kunnes koostumus tuntuu hyvältä. Silmämitalla ja mututuntumalla tulee parasta.

Pesto on hyvää pastan kanssa, marinadina ja esimerkiks leivän päällä mozzarellan ja tomaatin kera. Kotitekoisen peston maku on aina huomattavasti parempi kuin kaupan valmiiden pestojen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti