19.3.2011

Juusto-kasvispiirakka

Olin laiskalla tuulella, joten käytin valmista piirakkapohjaa. Ei sillä, kyllä toi Sunnuntain ruis-perunapiirakkapohja on todella hyvää.

1 pkt Sunnuntai Ruis-perunapiirakkapohja
2 dl kermaa
1 kananmuna
1 punainen paprika
2 tomaattia
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
fetaa
juustoraastetta
valkopippuria
paprikajauhetta
mustapippuria
rakuunaa
soijaa
margariinia piirakkavuoan voitelemiseen

Sulata piirakkataikina ja voitele piirakkavuoka. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle tasaisesti.

Pilko sipulit ja paprika pieniksi paloiksi. Tee valkosipulista murskaa tai pientä haketta. Siivuta tomaatit. Paloittele feta ja raasta juusto.

Sekoita kulhossa kananmuna, kerma, valkosipuli ja mausteet, sekä soija.


Paista piirakkapohjaa 5-10 minuuttia uunin alatasolla 200 asteessa ja ota se takaisin huoneenlämpöön. Ripottele fetat, paprika ja sipulit piirakkapohjan päälle. Lisää päälle kermaseos ja juustoraaste. Asettele tomaattisiivut päälimmäiseksi.


Paista uunissa noin 20 minuuttia. Jos käytät silikoonivuokaa, anna jäähtyä ja nosta piirakka varovaisesti tarjoilulautaselle. Itsellä käytössä oli melko laakea piirakkavuoka, joten pohja jäi ohueksi ja siksi sitä oli aika vaikea siirtää tarjoilulautaselle. Ohjeessa näytti olevan suositus, että piirakkavuoan halkaisija pitäisi olla 24 cm eli ensi kerralla pitää muistaa ostaa/tehdä enemmän taikinaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti