1.4.2011

Vadelma-suklaamuffinssit

2,5 dl sokeria
200 g margariinia
3 kananmunaa
0,5 dl maitoa tai kaakaota
2,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3,5 rlk kaakaojauhetta
3 3/4 dl vehnäjauhoja
100 g taloussuklaata
3 dl pakastevadelmia

Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi ja lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Kaakaojauheen voi pyöräyttää siivilän läpi, ettei siitä jää paakkuja. Vatkaa vuorotelleen kuivia aineita ja maitoa/kaakaota rasva-sokeri-munaseokseen.

Rouhi suklaa isohkoiksi paloiksi ja lisää se vadelmien kanssa taikinaan. Suklaata on helpointa rouhia, kun se on jääkaappikylmää. Vadelmat voi korvata esimerkiksi pähkinöillä.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Itse käytän usein Brunon Amerikanmuffinivuokia tai Dr. Oetkerin muffinivuokia, koska ne ovat tarpeeksi syviä ja jämäköitä. Paista muffinsseja 20 minuuttia 200 asteessa. Kypsyyden voi tarkistaa työntämällä cocktail-tikun muffinsin sisään. Mikäli tikkuun ei tartu taikinaa, pitäisi muffinssin olla kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti