20.10.2013

Puolukkapiirakka

Puolukkateemalla jatketaan edelleen. Tällä kertaa päätin kokeilla tehdä munattoman setin. Käytin viimevuotisia pakastepuolukoita, joten lisäsin täytteeseen hieman perunajauhoa vetisyyttä estämään. Tuoreita puolukoita käyttäessä sen voi jättää kokonaan pois.

Pohja:
100 g margariinia tai voita
1/2 prk (125 g) maitorahkaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 prk (250g) maitorahkaa
1 tl no egg -korviketta
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl puolukoita
(2 tl perunajauhoa)

Valmista piirakkapohja sekoittamalla keskenään huoneenlämpöinen rasva muiden ainesten kanssa ja taputtele uunivuokaan.

Sekoita perunajauhot puolukoiden sekaan. Vatkaa keskenään kermavili, maitorahka, sokerit ja munankorvike. Jos haluat tehdä "normaalin" version tästä piirakasta käyttämättä korviketta, täytteeseen voi sen sijasta vatkata yhden kananmunan. Levitä noin 3/4 puolukoista piirakkapohjalle ja kaada täyte niiden päälle. "Hytkyttele" vuokaa varovaisesti vaakatasossa, että täyte leviää tasaisesti ympäri vuokaa. Ripottele loput puolukat piirakan päälle.

Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti