22.10.2012

Kuhafileet valkoviinikastikkeessa

Uskaltauduin ensimmäistä kertaa elämässäni paniikinsekaisin tuntein tekemään valkoviinikastiketta. Kauhusta kankeana sekoittelin pannulla sötköttiäni, josta loppupeleissä tulikin erinomaista. Hyvä minä! ;)

Kuhafileitä tarvitsee yhden per syöjä (n. 200g), jos ne ovat isohkoja. Toki nälkäisimmille syöjille voi varata kaksikin filettä.

Kuhafileet neljälle:
800g  kuhafileitä
2 dl korppujauhoja
suolaa
valkopippuria
paprikajauhetta
voita

Kastike:
1 iso keltasipuli
öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
1,5 rkl kalafondia
2 dl vettä
1,5 valkoviiniä
1,5 dl kuohukermaa
(suolaa)
nokare voita

Pilko sipuli ja kuullota öljyssä miedolla lämmöllä. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää siihen kalafondi. Lisää venhäjauhot sipulien sekaan ja kaada kalaliemi päälle. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää kerma ja keitä miedolla lämmöllä vielä toiset 5 minuuttia. Siivilöi kastike, lisää nokare voita ja tarjoile kalan kanssa.

Kastikkeen kiehuessa valmista kuhafileet. Sekoita mausteet korppujauhoihin ja pyörittele kuhafileet korppujauhoissa. Paista voissa molemmilta puolilta parisen minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti