22.10.2012

Cocktail-rullat

Kyseisiä rullia voi tehdä pieneksi suolapalaksi tai juhlapöydän naposteltavaksi. Oon muutaman kerran kokeillut tehdä näitä rieskaan, mutta se on vähän repeilevää sorttia. Erityisesti täysjyvärieska on sitten se viimeinen vaihtoehto. Ystävä, jolta oon aikoinaan tän reseptin varastanut, vinkkasi viime juhlissa, että rullat pysyvät paremmin kasassa kun käyttää rieskan sijasta tortillalettuja. Bravo!

Itse olen kova kylmäsavulohen ystävä, eikä vuohenjuustorullat päässet millekään top 10 -listalle, mutta joku muu saattaa niistä pitää. Täytteitähän voi rulliin laittaa maun mukaan, mutta tuorejuusto toimii "liimana" ja pehmentää makuja. Täytteitä ei kannata levittää kovin paksulti, että rullat pysyvät kasassa.

Kylmäsavulohitäyte:
ruohosipulituorejuustoa
punasipulia
kylmäsavulohta

Vuohenjuustotäyte:
mausteista tuorejuustoa (esim. aurinkokuivattu tomaatti, taco, paprika-chili, tms.)
vuohenjuustoa
aurinkokuivattuja tomaatteja

Vuohenjuustorullat

Silppua sipuli ja kaada se kuppiin, jossa on vettä. Kypsennä pari minuuttia mikrossa, anna jäähtyä ja kaada vesi pois. Levitä tuorejuusto tortillaletun päälle, lisää lohi ja sipuli. Rullaa kiinni ja kieritä kelmua ympärille.

Palastele aurinkokuivatut tomaatit ja vuohenjuusto. Levitä tuorenjuusto tortillaletun päälle ja lisää tomaattihake ja vuohenjuusto. Koska aurinkokuivatut tomaatit ovat melko voimakkaita maultaa, voi vuohenjuustoa olla suhteessa hieman enemmän. Rullaa kiinni ja kieritä kelmua ympärille.

Nosta rullat pariksi tunniks jääkaappiin vetäytymään ja leikkaa paloiksi ennen tarjoilua. Jos käytät isoja tortillalettuja ja leikattava rulla on kovin paksu, voivat "siivut" olla ohuempia, mutta muuten palat voivat olla noin parin sentin paksuisia. Tarjoile heti.

Lohirullat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti