5.10.2011

Rosmariini-uunijuurekset

3 perunaa
3 porkkanaa
3 punajuurta
2 palsternakkaa
1 dl öljyä
3 valkosipulinkynttä
2 rkl hunajaa
suolaa
rosmariinía
mustapippuria

Kuori ja leikkaa juurekset isohkoiksi kuutioiksi. Siirrä punajuurilohkot yhteen astiaan ja muut juurekset toiseen astiaan. Sekoita öljyyn hunaja, murskatut valkosipulinkynnet ja suola. Nypi sekaan tuoretta rosmariinia maun mukaan. Sekoita mausteöljy juureksiin ja levitä ne pellille. Laita punajuuret erilleen muista, jotteivät ne värjää muita juureksia. Rouhi päälle pippuria.


Paista 30-40 min 225 asteessa. Sekoita kaikki juurekset keskenään ennen tarjoilua. Punajuurista ei enää tässä vaiheessa kauheesti irtoa väriä. Perunan voi korvata bataatilla tai lisätä bataattia muuten vaan juuresten sekaan. Kuvassa näkyy myös punasipuleita, mutta ne eivät oikein toimineet tässä ruuassa. Ne nimittäin kärähtivät aika nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti