23.10.2011

Inkivääri-bataattikeitto

Inkivääri on hyvä rohto flunssan ehkäisyyn ja tämä mausteinen keitto lämmittää kylmänä talvipäivänä.

Neljään annokseen tarvitsee:

800 g bataattia
peukalon mittainen pala inkivääriä (noin 4 rkl raastettuna)
1 valkosipulinkynsi
2 tl jeeraa (eli juustokuminaa)
ripaus chiliä
öljyä
4 dl kookosmaitoa
6-7 dl vettä
2,5 rkl kasvisfondia
loraus soijaa

Kuori bataatti, inkivääri ja valkosipuli. Paloittele bataatti kuutioiks, murskaa valkosipuli ja raasta inkivääri niin, että säilytät mehun. Kuumenna öljyä kattilassa ja heitä sekaan kuutioitu bataatti, raastettu inkivääri, valkosipuli, jeera ja chili. Kuullota kunnes bataatti saa vähän väriä, noin 5 minuuttia.

Lisää kattilaan vesi, kookosmaito ja fondi ja keitä noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä tai kunnes bataatti on kypsää. Ota kattila pois levyltä ja soseuta bataatit. Lisää maun mukaan soijaa, laita takaisin hellalle, käännä levy pois päältä ja anna hautua vielä hetki kannen alla.

Keitto on ihanaa tarjottuna tuoreiden sämpylöiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti