6.1.2012

Rapsakat parmesan-broilerifileet

1 pkt maustamattomia broilerinfileitä (3-4 kpl)
2 dl maissilastuja
1 dl raastettua parmesaania
suolaa
mustapippuria
valkosipulijauhetta
rakuunaa
paprikajauhetta
öljyä

Jos fileet ovat paksuja, kääri ne kelmuun ja nuiji lihanuijalla ohuemmiksi. Kuorrutus palaa nopeasti, joten on tärkeää, että fileet kypsyvät nopeasti läpikotaisin.

Murskaa maissilastut laakealle isolle lautasellle ja sekoita niihin mausteet. Raasta parmesaani ja sekoita maissilastuihin. On parempi ostaa pala parmesaania ja raastaa siitä ite karkeaa raastetta, kuin ostaa valmista hienojakoista parmesanraastetta. Maussa on huomattava ero ja karkea raaste soveltuu paremmin tähän ruokaan.

Pyörittele broilerifileet yksitellen seoksessa ja heitä öljytylle pannulle paistumaan. Mikäli haluaa paksun kuorrutuksen, fileitä voi pyöritellä ensin esim. kananmunassa ja vasta tämän jälkeen maissilastuseoksessa. Paista fileitä noin 3 minuuttia per puoli. Mikäli fileet ovat tarpeeksi ohuita, kuorrutuksen ruskistuminen menee käsi kädessä fileen kypsyyden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti