18.2.2012

Munakoisopilahvi

Joskus paella sekoitetaan risottoon ja risotto pilahviin. Oman käsityksen mukaan risotto on laavamaista ja paella ja pilahvi vähän irtonaisempaa. Paella on espanjalaista ja pilahvi tulee idemmästä. Tämä resepti on helpohko mutta vaatii aika paljon aikaa.

2 munakoisoa
suolavettä
3 tomaattia
1 sipuli
3 rlk pinjansiemeniä
1 tl korianteria
3 tl sokeria
3 rkl kanelia
1 rkl minttua
1 rkl tilliä
suolaa ja pippuria
puolikkaan sitruunan mehu
3,5 dl pitkäjyväistä riisiä
9 dl vettä
sitruunalohkoja

Siivuta munakoisot ja ripottele niiden pääle suolaa. Itketä noin puoli tuntia. Kalttaa tomaatit: tee tomaattien pohjaan ristiviillot, laita ne kiehuvaan veteen vajaaksi puoleksi minuutiksi (kunnes kuoret alkaa irtoilla) ja nosta kylmään veteen. Kuori tomaatit, halkaise ja poista siemenet. Kuutioi pieniksi.

Paista pinjansiemenet öljyssä pannulla, lisää sipuli ja kuullota se pehmeäksi. Lisää korianteri, sokeri, kaneli, minttu, tilli ja sekoita. Lisää pannulle riisi ja kääntele se muiden ainesten sekaan. Lisää varovasti 9 dl vettä ja lisää ripaus suolaa ja pippuria. Käännä lämpö pienemmälle, kun seos alkaa kiehua. Jätä pilahvi hautumaan kannen alle. Kun vesi on imeytynyt riisiin, käännä lämpö kokonaan pois ja jätä kansi paikalleen.

Laita reilusti öljyä isoon kattilaan kuumentumaan riisin hautuessa. Pyyhi munakoisoista suola pois ja kuutioi siivut. Paista munakoisokuutioita pari minuuttia öljyssä useammassa erässä. Munakoisoihin pitäisi saada hieman väriä. Nostele valmiit munakoisot reikäkauhalla talouspaperille valumaan. Purista sitruunasta mehu ja sekoita se munakoisojen kanssa riisin sekaan.

Munakoisopilahvia ruokaa voi tarjoilla lämpimänä tai kylmänä sitruunalohkojen kanssa ja se toimii lisukkeena tai pääruokana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti