23.3.2013

Marianne-suklaakakku

Raikas Marianne-karkki yhdistettynä tuhtiin tummaan suklaaseen, täydellinen combo.

Kakkupohja:
200 g taloussuklaata
175 g margariinia
4 kananmunaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte/kuorrutus:
4 dl kermaa
500 g maitorahkaa
1 rkl sokeria
1 pss (150 g) Marianne-rakeita TAI Marianne Crush -rouhetta

Paloittele ja sulata suklaa ja sulata joukkoon margariini. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja lisää suklaa-rasvaseos varoivaisesti sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan jauhosihdin läpi. Sekoita varovaisesti ja kaada irtopohjavuokaan.

Itse pingotan irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin, jotta kakku on helpompi saada irti pohjasta. Reunat voi voidella margariinilla, mutta tällä kertaa en jaksanut vaivatua tekemään sitä. Hyvin irtosi ilmankin. Paista kakkua 45 minuuttia 175 asteessa. Mikäli kakku alkaa tummenemaan päältä, laita kakun päälle ylimääräinen pala leivinpaperia.

Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se varovaisesti kahteen osaan vaakatasossa "pohjaksi" ja "kanneksi". Valmista täyte. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon maitorahka, sokeri ja Marianne-rouhe. Itse olen useimmiten käyttänyt Marianne-rakeita, jotka olen käsin rouhinut joukkoon, mutta helpompaa ja nopeampaa on käyttää valmista Crush-rouhetta. Omasta mielestä rouheen palaset ovat hieman kovempia kuin rakeista tehty rouhe, mutta jos täyte saa vetäytyä pari tuntia, niin luulisin valmiin rouheen pehmenevän kerman ja rahkan ansiosta.

Lisää puolet täytteestä pohjan päälle ja nosta kansi päälle. Levitä loput täytteestä kakun päälle. Kakun voi tarjoilla sellaisenaan, jolloin se ei ole niin viimeistellyn näköinen tai koristella sen esim. suklaakoristeilla tai kaakaojauheella.

Marianne-suklaakakku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti