23.3.2013

Lohi-parsakaalipiirakka

Suolainen piirakka on aina hyvä valinta erilaisiin illanistujaisiin. Se menee kylmänä ja lämpöisenä ja hyvänä lisukkeena salaatille. Jälleen kerran aika oli kortilla, joten käytin valmista taikinapohjaa kaupan pakaste-altaasta.

Piirakkaan tarvitsee:
1 ptk (400 g) valmista piirakkataikinaa
parsakaalia
miniluumutomaatteja
150 g kylmäsavulohta
2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
mausteita
juustoraastetta (esim. Emmental)

Sulata piirakkataikina ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Olen joskus käyttänyt valmista peruna-ruistaikinaa (en muista brändiä), mutta se ei ollut niin hyvää. Kokeilussa oli tällä kertaa Pirkan rukiinen piirakkataikina ja se oli ihan törkeän hyvä pari lohen kanssa.

Palastele parsakaalin kukinnot pienemmiksi ja höyrytä niitä hetken aikaa kattilassa. Voit käyttää tuoretta tai pakastettua parsakaalia. Leikkaa miniluumutomaatit noin kolmeen osaan ja viipaloi savulohi.

Asettele parsakaalit ja tomaatit sikinsokin piirakkapohjan päälle ja lisää lohenpalaset. Vispaa kananmuna kerman sekaan ja lisää mausteet. Laitoin sekaan hieman kuivattua tilliä, mustapippuria ja noin teelusikallisen soijaa. Kylmäsavulohi on sen verran suolaista, ettei piirakka kaipaa sen kummemmin suolaa kerman sekaan.

Kaada muna-kermaseos täytteiden sekaan ja ripottele päälle juustoraaste. Paista piirakkaa 35 min 200 asteessa tai paketin ohjeen mukaan. Paketissa mainittiin, että pelkkää pohjaa tulisi paistaa yksikseen vähän aikaa uunissa ja vasta sen jälkeen lisätä täytteet. Pelkäsin, että pohja pääsee kuivumaan, joten jätin tämän vaiheen väliin ja paistoin piirakka noin 15 minuuttia keskitasolla ja loppuajaksi laitoin sen uunin alatasolle.

Jälleen kerran ruuat katos parempiin suihin melkoisen nopeeta vauhtia ja kuvaamiset meinas jäädä väliin. Nappasin piirakan jämistä yömyöhään yhden kuvan ja laatu sekä valoitus on sen mukaiset. Maku oli kyllä huomattavasti parempi kuin mitä kuva antaa ymmärtää ;)

Lohi-parsakaalipiirakka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti