23.4.2012

Pinaatti-lohipasta

Tämän pinaatti-lohikastikkeen kanssa sopii hyvin pinaattitagliatellet, joko tuoreena tai kuivaversiona.
Kastike:
100 g tuoretta pinaattia
2 shalottisipulia
öljyä
250 g tuoretta lohta
0,5 rs kirsikkatomaatteja
2 dl kermaa
0,5 dl raastettua parmesaania
mausteita

Tuore pinaatti pitää sisällään hieman myrkkyjä, joten lehdet kannattaa ryöpätä ennen kastikkeeseen lisäämistä. Myrkyt on vesiliukoisia, joten ne eivät katoa esim. paistaessa ja tästä syystä ryöppäys on paras tapa poistaa nitraatti. Keitä vettä laakeassa kattilassa, lisää pinaatinlehdet ja keitä kunnes lehdet luhistuvat kasaan (noin puoli minuuttia). Kaada keitinvesi pois ja jätä pinaatinlehdet valumaan.

Poista lohesta nahka ja kuutioi. Silppua sipulit pieneksi ja kuullota niitä rypsiöljyssä miedolla lämmöllä. Lisää lohipalat ja laita pastat kiehumaan. Paista lohipaloja hetki, että ne saavat väriä pintaan. Lisää pannulle kerma ja mausta esimerkiksi soijalla, paprikajauheella ja valkopippurilla.

Purista pinaateista ylimääräiset vedet pois ja leikkaa niitä hieman pienemmiksi. Ihan pientä haketta ei kannata tehdä, ettei kastike muistuta pinaattikeittoa. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne pinaattien kanssa kastikkeen sekaan.

Sekoita kastike tasaiseksi, raasta parmesaani ja lisää se kastikkeeseen. Kastikkeen ei kannata antaa hautua ihan hirveen kauaa, ettei lohesta tule muhjuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti