4.5.2012

Katkarapupizza

En erityisemmin pidä kotitekoisen pizzapohjan mausta ja oon äärettömän huono tekemään sitä, joten turvaudun pizzanteossa usein puolivalmiisiin pohjiin.

1 pss Sunnuntai Ruispizzamix
1 pss isoja katkarapuja
2-3 isoa tomaattia
2 sipulia
1 prk yrttimaustettua paseerattua tomaattia
1 prk tomaattipyrettä
1 pkt mozzarellaa
1 valkosipulinkynsi
oreganoa tai pizzamaustetta
juustoraastetta
villirucolaa

Tein pizzapohjan muuten ohjeen mukaan, mutta lisäsin siihen kohoamisen jälkeen noin 1 dl juustoraastetta.

Leikkaa sipulit renkaiksi, laita ne kippoon, kaada päälle puoli desiä vettä ja esikypsennä sipulit käyttämällä niitä mikrossa noin 20-30 sekunttia. Kaada vesi pois ja jätä odottamaan. Murskaa valkosipuli.

Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Oon todennut pihvitomaattien olevan parhaimpia tomaatteja pizzaan, koska ne pysyvät parhaiten kasassa. Tomaatit kannattaa leikata vaakasuorassa, eikä pystysuorassa, jotta siement ja mehevä sisus pysyvät mallossa kiinni.

Kauli kohonnut pizzapohja leivinpaperin päälle. Leivinpaperin alle voi laittaa kostutetun talouspaperin palan, jotta se pysyy paremmin paikoillaan pöydällä. Yhdestä pizzataikinamixistä tulee kaksi pellistä pizzaa. Sekoita tomaattimurskan sekaan pizzamauste tai oregano ja levitä se pizzapohjan päälle.

Lisää katkaravut ja sipuli. Ripottele päälle hieman juustoraastetta ja valkosipuli. Lisää viimeisenä tomaatit ja mozzarellasiivut. Mozzarella sulaa ja leviää melko paljon, joten juustoraastetta voi laittaa melko hillitysti.

Paista pizzapohjamixin ohjeen mukaan. Lisää rucolaa uunista tulleen pizzan päälle ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti