1.4.2013

Pähkinä-suklaakakku

Mietin pitkään onko tämä taivaallinen suklaaherkku torttu vai kakku. Lasketaanko tällainen lyttänä kakku tortuksi vai ei? Wikipedia ei tällä kertaa auttanut, mutta kun tämä kyseinen leivonnainen muistuttaa mudcakea, niin kai tämäkin sitten kakku on. Viikonloppuna kutsuin tätä torttukakuksi, kun en osannut päättää kumpi se on. Tein pääsiäisenä näitä jopa kolme kappaletta ja jokainen sai hurjat kehut.

150 g taloussuklaata
150 g margariinia
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl saksanpähkinöitä
(kaakaojauhetta)

Palastele saksanpähkinät pienemmiksi paloiksi ja sekoita ne jauhoihin. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja leivinjauhe ja jätä odottamaan. Sulata suklaa vesihauteessa (tai á la Martta mikrossa miedolla lämmöllä) ja lisää sekaan margariini ja sulata vielä hetki. Vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään vaahdoksi, ei tarvitse olla kovin kovaa vaahtoa. Lisää suklaa-margariiniseos vaahtoon. Sekoita mukaan jauho-pähkinäseos.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja rasvaa vuoan reunat margariinilla. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 20 minuuttia 175 asteessa. Kakun päälle muodostuu vaaleampi "kuori" kun se on valmis. Anna kakun jäähtyä hetki ja irrota se varovaisesti vuoasta. Kakun keskiosa painuu hieman kasaan kakun jäähtyessä, joten sitä ei kannata säikähtää. Ripottele päälle koristeeksi kaakaojauhetta siivilän läpi ja tarjoile esimerkiksi vaniljajäätelön kera.

Kuvan kakusta nappasi tällä kertaa Hunajaista-blogia kirjoittava Riikka. Kannattaa käydä tsekkaamassa kyseinen blogi, jos ei ole ennestään tuttu. Siellä on paljon kauniita valokuvia.Todisteena tämä kakkukuva, joka taitaa painia vähän eri sarjassa kuin omat pikaiset ruokaräpsyt huonossa valossa :D


2 kommenttia:

  1. Tää on taivaallista! <3 Laitoin myös eteenpäin työkavereille. :) KIITOS!!!

    VastaaPoista
  2. Hei ihan mahtavaa jos tykkäsit! :) Ja pahoittelut myöhäisestä vastauksesta...

    VastaaPoista