18.3.2012

Mustikka-juustokakku

Pohja:
150 g margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl vettä

Täyte:
2 prk (400 g) maitorahkaa
1 prk (200 g) creme fraichea
1 ptk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa

Mustikkasose:
4 dl mustikoita
1,5 rkl tomusokeria
1 rkl perunajauhoa

Tee pohja vaahdottamalla margariini ja sokeri keskenään. Vatkaa kananmuna sekaan. Nypi sekaan vehnäjauhot ja vesi. Laita taikina hetkeksi jääkappiin jähmettymään, niin sitä on helpompi muotoilla vuoan pohjalle ja reunoille.

Vatkaa maitorahka, creme fraiche, tuorejuusto ja sokerit keskenään. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Muussaa mustikat, tomusokeri ja perunajauho keskenään. Hienonna mustikkaseos. Osan mustikoista voi jättää kokonaisiksi tai tehdä kaikista sosetta.

Vuoraa irtopohjakakkuvuoan pohja leivinpaperilla, ota pohjataikinan pois jääkaapista ja taputtele se vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada noin puolet juustotäytteestä vuokaan ja lusikoi 3/4 mustikkasoseesta täytteen sekaan. Sekoita hieman. Lusikoi loput juustotäytteestä tasaisesti ympäri vuokaa. Lusikoi loput mustikkasoseesta täytteen päälle. Kuvioi juustokakun pinta esimerkiksi lusikan varrella tai cocktail-tikulla. Mustikkasosetta voi levittää spiraalina, ympyröinä tai tehdä pintaan marmoroinnin.

Paista kakkua noin tunti 175 asteessa, käännä lämmön pois ja anna olla uunissa jälkilämmössä noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti