29.6.2011

Pätkis-kääretorttu

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl kermaa
1 tlk maitorahkaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pss Pätkis Mini Biteseja (140 g)

Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahto on hyvää, kun nostaa vatkaimen ilmaan ja sillä valuvalla taikinalla pystyy piirtämään kaksi kahdeksikkoa vaahdon pinnalle. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon jauhosihdin kautta varovasti käännellen. Kaada taikinan syvälle uunipellille, joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia.

Kääretortun voi koristella sokerilla, kermavaahdolla, suklaalla tai jättää se koristelematta. Täytettä voi myös tehdä kaksinkertaisen annoksen ja käyttää sitä kuorrutteena. Vaahdota kerma ja vatkaa sekaan maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri. Paloittele Pätkikset pieniksi paloiksi ja lisää sekaan. Pätkikset voi myös korvata murskatuilla Marianne-rakeilla.

Irroita kääretorttupohja leivinpaperista. Levitä Pätkis-täyte pohjan päälle, rullasin kääretortun rullalle ja käärin sen leivinpaperiin ja laita vetäytymään jääkaappiin yön yli. Pohja imee hieman kosteutta täytteestä yön aikana, joten jos tarjoilee kyseisen kääretortun seuraavana päivänä, sitä ei tarvitse erikseen kostuttaa. Jos tarjoilet kääretortun samana päivänä, niin kostuta pohja esimerkiksi kaakaolla tai maidolla ennen täytteen levittämistä.

2 kommenttia: