25.1.2011

Päärynä-murupiirakka

Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g margariinia
2 dl maitoa
2 kananmunaa

500-700 g päärynöitä

Murukuorrutus:
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
3 rlk kanelia
150 gr sulatettua margariinia

Kuori ja paloittele päärynät pieniksi paloiksi. Päärynöiden sijasta voi käyttää myös omenoita tai puolukoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisä voisula. Vatkaa maito ja kananmuna nopeasti sekaan ja kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä päälle päärynänpalaset. Paista piirakkapohjaa noin 12 minuuttia 225 asteessa.

Piirakkapohjan ollessa uunissa sekoita murukuorrutuksen kuivat aineet ja lisää sulatettu margariini. Ota piirakkapohja pois uunista ja ripottele päälle murukuorrutus ja paista vielä noin 15-20 minuuttia 225 asteessa. Tarjoile hieman jäähtyneenä vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti