500 g maa-artisokkia
400 g jauhoisia perunoita
1 rlk kasvisfondia tai 1 kasvisliemikuutio
1-1,5 dl kermaa
vettä
mausteita (paprikajauhe, mustapippuri, valkosipulijauhe, tms.)
(creme fraichea)
Kuori ja paloittele artisokat ja perunat. Mitä pienempiä palasia, sitä helpompi niitä on myöhemmin muussata. Kaupassa kannattaa valita mahdollisimmat tasamuotoisimpia artisokkia jos ei ole siunattu kärsivällisyydellä. Nosta artisokka- ja perunakuutiot suoraan kylmään veteen paloittelun jälkeen, etteivät ne tummene.
Artisokka vs. peruna. Kumpaa sä mieluummin kuorisit? |
Soseuta artisokat ja perunat keitinveteensä sauvasekoittimella tai perinteisesti survimella. Lisää kerma, mausteet maun mukaan ja tarkista kaipaako lisää suolaa. Keitto saa olla sakeaa ja paksua, mutta jos se näyttää enemmänkin muhennokselta kuin keitolta, lisää hieman vettä. Siirrä keitto takaisin hellalle ja anna hautua 10 minuuttia.
Tarjoile kuumana creme fraiche -nokareen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti