15.5.2011

Banana Bread

Erityisesti jenkkilässä syödään banana breadia, joka ilmeisesti on heidän mittapuullaan leipää, mutta Suomessa laskettaisiin enemmänkin kuivakakuksi. Kotona oli ylimääräisiä ylikypsiä banaaneja, joista piti päästä eroon. Päätin kokeilla millaista banana breadistä tulee, jos siihen lisää suklaata ja pähkinöitä.

Murukuorrutus:
25 gr margariinia
2 rkl (kukkuraisia) vehnäjauhoja
1 rkl fariinisokeria
2 rkl murskattuja saksanpähkinöitä

Kakun ainekset:
150 gr margariinia
1,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl kaakaojauhetta
3 ylikypsää banaania
100 gr tummaa (leivonta)suklaata
2 dl saksanpähkinöitä

Tee kuorrute lämmittämällä rasva kattilassa tai mikrossa, mutta ei ihan sulaksi asti. Lisää jauhot, fariinisokeri ja hieno pähkinämurska. Vuoraa pitkulainen vuoka leivinpaperilla ja levitä murukuorrutus pohjalle. Taittele leivinpaperin reunat nätisti kuin lahjapaketin päät niin, että ylimääräiset taitokset jäävät vuokaa, eikä taikinaa vasten.

Vatkaa sokerit ja margariini ja lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään ja lisää taikinaan. Muussaa banaanit ja sekoita taikinaan. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja lisää taikinaan. Pilko saksanpähkinät pienemmiksi ja lisää taikinaan.


Kaada taikina vuokaan ja paista 45 minuuttia 180 asteessa. Jos kakku alkaa palamaan pinnalta, laita sen päälle leivinpaperi. Kypsyyden voi tarkistaa työntämällä cocktail-tikun kakun sisään ja mikäli tikkuun ei tartu taikinaa kun sen vetää pois, on kakku kypsä. Anna kakun jäähtyä, kumoa se tarjoiluastiaan ja poista leivinpaperi pinnalta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti