11.3.2012

Äyriäisrisotto

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
pari rkl rypsiöljyä
3 dl risottoriisiä
8 dl vettä
3 rkl kanafondia
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl raastettua parmesaania
mustapippuria
1 dl katkarapuja
1 tlk simpukoita

Silppua sipuli, murkaa valkosipulinkynnet ja kuullota niitä hetki kattilassa. Laita vettä toiseen kattilaan kuumenemaan ja kaada sen sekaan kanafondi. Lisää sipulien sekaan riisi ja kuullota myös sitä vähän. Kun kanafondiveteen alkoi muodostua kuplia, käännä lämpö miedommalle.

Kaada noin desin kanalientä riisin sekaan ja annoin nesteen kiehua hiljalleen pois. Risottoa kannattaa sekoitella ahkeraan koko valmistuksen ajan. Lisää risottoon puoli desiä valkoviiniä ja anna senkin haihtua pois. Kuiva valkoviini sopii maultaan paremmin risottoon, kuin makea. Jatka kanaliemen ja valkkaviinin lisäilyä vuorotellen ja anna haihtua

Raasta parmesaani. Kun sekä kanaliemi ja valkoviini on imeytetty risottoon, lisää hieman mustapippuria. Tarkista vielä, että riisi on kypsää. Käännä lämpö pois, lisää parmesaani, katkaravut ja simpukat. Anna hautua hetki kannen alla ja tarjoile heti, kun katkaravut ja simpukat ovat lämmenneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti