6.4.2014

Trooppinen juustokakku

Tässä on hyvä esimerkki, miten jonkun reseptin paria ainesosaa muuttamalla saa aikaan jotain aivan toisen makuista herkkua. Halusin aikoinaan leipoa jotain herkkua Hunajaista-blogin Riikan synttäreille ja päädyttiin trooppiseen juustokakkuun.  Tämä on siis variaatio yhdestä mun lempparista: lime-juustokakusta. Sitruunalla maustetun rahkan ja maustamattoman tuorejuuston vaihtaminen mangolla ja ananaksella maustettuihin versioihin sai aikaan huomattavan muutoksen maussa.

Pohja:
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 prk (á 200 g) mangolla maustettua rahkaa
2 rs (á 200 g) ananas-tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
4 kananmunaa
3 limeä

Valmista pohja vatkaamalla margariini ja sokeri keskenään. Vatkaa sekaan kananmuna ja vehnäjauhoihin sekoitettu leivinjauhe. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivipaperilla ja taputtele taikina sen reunoille ja pohjalle.

Pese limet käsiastianpesuaineella ja huuhtele huolellisesti. Raasta limeistä kuoret ja purista mehut. Sekoita rahka, tuorejuusto, sokeri, limemehu ja -kuori keskenään. Lisää perunajauhot pikkuhiljaa seoksen. Vatkaa kananmunat voimakkaasti sekaan. Jatka vatkaamista vielä muutaman minuutin.

Kaada täyte vuokaan ja paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja koristele hedelmillä. Erityisesti carambolat on kauniita ja raikkaita juustokakun kanssa.


Kuva: Riikka Timonen

1 kommentti:

  1. Hei! Olen kokeilemassa huomenna tätä herkullista ohjettasi ja kysyisinkin nyt minkä kokoiseen irtopohjavuokaan tämä olisi hyvä tehdä? Kiitos jos ennätät vastata! -Maria

    VastaaPoista