13.10.2013

Suppilovahveropiirakka

Oon nyt vuoden pantannut kuivattuja suppiksia varastoissa viimeiseen asti, ettei ne vaan lopu kesken. Noh, äiti ystävällisesti lahjoitta taas uuden satsin kuivattuja suppiksia, niin päätin käyttää varastoa hyväkseni ja leipoa herkkuja likkojen iltaan. En oo vielä onnistunut tekemään sopivan rouheaa piirakkapohjaa itsekseni, joten tällä(kin) kertaa käytin valmista pohjaa...

Myllyn Paras ruis-kaurapiirakkataikina
3,5-4 dl kuivattuja suppilovahveroita
(tai 5dl tuoreita suppiksia)
1 porkkana
1 sipuli
1 prk kermaa
2 kananmunaa
1 tl paprikajauhetta
2 tl mustapippuria
2 rkl soijaa
juustoraastetta
(tomaattia)

Sulata piirakkapohjataikina paketin ohjeen mukaan ja painele se uunivuokaan. Taikina on valmiiksi pyöreä, joten sen taputtelu pyöreään piirakkavuokaan on äärettömän helppoa.

Laita kuivatut suppilovahverot likoamaan veteen. Raasta porkkana ja silppua sipuli. Valuta ja puristele suppiksista vesi ja lisää sekaan sipulihake ja porkkanaraaste. Vatkaa kananmunat kevyesti kerman sekaan ja lisää mausteet. Soijan voi halutessaan jättää pois ja korvata sen suolalla.

Levitä suppilovahvero-kasvisseos taikinavuokaan pohjan päälle ja kaada päälle muna-kermaseos. Ripottele päälle juustoraastetta ja halutessasi koristella piirakka tomaattisiivuilla.

Paista uunissa alatasolla taikinapaketin ohjeen mukaan (35-40 min 200 astetta).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti