28.4.2013

Mustikkamuffinssit

Tästä satsista tulee noin 9 isoa muffinssia tai 12 pienempää. Itse teen aina isompia muffinsseja jenkkilän tyyliin ja tuplasatsin, niin riittää isommallekin porukalle.

Taikinaan tarvitsee:
100 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
2 kananmunaa
0,5 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl pakastemustikoita

Vatkaa rasva ja sokeri keskenään ja lisää kananmunat sekaan yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa ja lisää hiljalleen taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Annostele muffinssivuokiin lusikalliset taikinaa ja painele mustikoita taikinan sekaan. Lisää taikinaa ja painele lisää mustikoita vuokiin. Mustikoita ei kannata sekoittaa taikinan sekaan, jos ei halua taikinan värjääntyvän sinertäväksi, joten siksi joutuu käyttämään vähän kädentaitoja.

Paista muffinsseja uunissa 12-15 minuuttia 200 asteessa. Kypsyyden voi tarkistaa työntämällä cocktail-tikun muffinssin sisään. Jos siihen tarttuu taikinaa, on muffinssi vielä raaka.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti