10.4.2011

Valkosuklaa-mämmikakku

En ole koskaan ollut mikään suuri mämmin ystävä, mutta tän kakun muodossa se on itseasiassa ihan hyvää. Myös kaverit, jotka ei ikinä syö mämmiä, kehui kakkua todella hyväksi.

Pohja:
225 g kaurakeksejä
100 g margariinia

Täyte:
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl vaniljajogurttia TAI maitorahkaa
1 tl vaniljasokeria
3 rlk sokeria
½ rove (350g/n. 3 dl) mämmiä
50 g valkosuklaata
4 liivatelehteä

Murskaa keksit, sulata margariini ja sekoita keskenään. Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja vaahdota vaniljakastike. Lisää vaniljavaahtoon jogurtti tai maitorahka ja sokerit. Liuota liivatelehdet pieneen määrään kuumaa vettä ja kaada ohuena nauhana seokseen koko ajan sekoittaen.

Kaada 1/3 täytteestä toiseen astiaan ja jätä odottamaan. Lisää loppuosaan mämmi, sekoita hyvin ja kaada mämmitäyte vuokaan keksipohjan päälle. Laita pakastimeen vajaaksi puoleksi tunniksi. Tämä vaihe ei ole pakollinen, mutta jos haluaa kakun, jossa on selkeästi kaksi eri kerrosta, tämä helpottaa asiaa. Valkosuklaakerros on helpompi levittää hieman jähmettyneen mämmitäytteen päälle.

Sulata valkosuklaa ja sekoita se täytteen loppuosaan. Kaada valkosuklaatäyte mämmitäytteen päälle ja peitä vuoka kelmulla. Laita kakku pakastimeen vähintään 4 tunniksi.

Ota mämmikakku jääkaappiin sulamaan ennen tarjoilua ja koristele esimerkiksi pienillä pääsiäismunilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti