14.4.2012

Pistaaseilla kuorrutettu uunilohi

1,5 dl corn flakseja
3/4 dl pistaasipähkinöitä
75 gr margariinia
3/4 dl tuoretta basilikaa
4 rkl raastettua parmesaania
3 valkosipulinkynttä
pippuria
800-900 gr lohifileetä

Murskaa corn flakesit, kuori ja rouhi pähkinät, murskaa valkosipulit ja silppua basilika. Sekoita ainekset huoneenlämpöiseen pehmeään rasvaan. Raasta parmesaani. Lisää seokseen pippuri ja puolet parmesaaniraasteesta. Poista lohifileestä nahka ja ruodot ja aseta se vuokaan.

Muun muassa Youtubesta löytyy videoita, miten kalasta poistetaan nahka. Tässä hyvä ohje (englanniksi): http://www.youtube.com/watch?v=hKledhPdfxk. Oma loheni jäi melko pahoinpidellyn näköiseksi, mutta tässä se ei haittaa, koska lohen päälle tulee kuorrutus.

Lisää kuorrute kalan päälle. Lisää loput parmesaanista kuorrutuksen päälle ja paista lohta 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti