21.5.2012

Olut-suklaakakku

Tehtiin isänpäivänä siskon kanssa iskälle vähän erilainen kakku ja jopa minä, joka en voi sietää olutta, vetelin tota kakkua tyytyväisenä nassuun. Olut tuo sellaista pehmeyttä ja syvyyttä siihen suklaan makuun. Kakkua voi myös tarjota perheen pienimmille, koska alkoholi haihtuu uunissa kakusta pois.

Kakkupohja:
0,33 ltr Guinnesiä tai muuta tummaa olutta
200 g margariinia
100 g tummaa suklaata
2 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
1,5 dl maitorahkaa
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
200 g tuorejuustoa
2,5 dl tomusokeria
1 dl kermaa

Sulata margariini ja lisää siihen olut, rouhittu suklaa ja tavallinen- ja fariinisokeri. Vatkaa toisessa kulhossa maitorahka, kananmunat ja vaniljasokeri. Yhdistä seokset. Sekoita kolmannessa astiassa vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää ne taikinaan. Kaada kakkutaikina leivipaperilla vuorattuun vuokaan. Kakkuvuoan reunoille voi vaihtoehtoisesti levittää rasvaa ja korppujauhoja, mutta itse tykkään mieluummin vuorata vuoan leivinpaperilla.


Paista kakkua 35-45 minuuttia 180 asteessa. Jos kakku alkaa tummua liikaa, niin sen päälle voi laittaa arkin leivinpaperia palamisen estämiseksi. Jäähdytä kakkua ainakin tunti, ennen kuin lisäät kuorrutuksen. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja lisää siihen vähitellen tomusokeri. Vatkaa kerma mukaan ja levitä kakun päälle. Kuorrutus voi jäädä hieman löysäksi kakun päälle. Maustamattoman tuorejuuston voi korvata esimerkiksi vanilja- tai appelsiinituorejuustolla, mutta tällöin tomusokerin määrää voi hieman vähentää. Jos käyttää appelsiinituorejuustoa, niin sekaan vois raastaa appelsiininkuorta tuomaan väriä ja makua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti