8.12.2011

Munakoisovuoka

2 keskikokoista munakoisoa
400 g jauhelihaa tai soijarouhetta
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 iso porkkana
hieman jauhelihamaustetta
reilusti basilikaa
reilusti paprikajauhetta
vähän pippuria
1,5 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa
juustoraastetta
(parmesaania)

Leikkaa munakoisoista noin 1 cm paksuisia kiekkoja, asettele ne leivinpaperille ja ripottele reilulla kädellä suolaa niiden päälle. Viljellyt munakoisot on nykyään niin hyvin jalostettuja, ettei niitä välttämättä tarvitse itkettää. Itkettäminen poistaa kitkerää makua ja nestettä munakoisosta. Anna munakoisojen itkeskellä noin 30 minuuttia.


Kuorin ja raasta porkkana, pilko sipuli ja murskaa valkosipulit. Ruskista jauheliha kuumalla pannulla ja lisäsin mausteet. Lisää porkkanaraaste ja sipuli. Anna kuullottua muutama minuutti jauhelihan kanssa ja lisää tomaattimurska. Käännä lämpö pienemmälle ja anna hautua kannen 15 minuuttia.

Pyyhi suola huolellisesti pois munakoisoista ja paista kiekkoja niukassa öljyssä molemmilta puolelta, että saavat hieman väriä pintaan. Nosta valmiit kiekot leivinpaperille odottamaan. Raasta juusto.

Ala kerrostamaan täytteitä vuokaan. Lisää alimmaiseksi jauhelihaa, sitten munakoisokiekkoja ja juustoa. Jatka täyttämistä samassa järjestyksessä. Päälimmäiseksi voi vielä raastaa hieman parmesan-juustoa.

Paista vuokaa 20 minuuttia 200 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti