18.2.2012

Fetalla täytetyt turkkilaiset kebabit

Suomessa kebab mielletään yleensä grillivastuksen edessä pyörivästä lihavartaasta vuolluksi lihasiivuiksi, joita tarjoillaan pitaleivän, riisin tai ranskalaisten kanssa. Alunperin kebab on kuitenkin ollut grillattua tai paahdettua lihaa.

1 sipuli
puolikas suippopaprika
2 valkosipulinkynttä
1 kananmuna
400 g jauhelihaa
paprikajauhetta
persiljaa
chiliä
puolikas paketti (100 gr) fetaa

Pilko sipuli ja murskaa valkosipuli. Laita sipulit kuppiin, kaada päälle vettä ja esikypsennä 1 minuutti mikrossa. Anna sipuleiden jäähtyä hetki ja kaada niistä vesi pois. Silppua paprika pieneksi. Sekoita mausteet ja kananmuna keskenään ja lisää ne jauhelihan joukkoon. Lisää paprikahake, esikypsennetty sipuli ja valkosipulimurska.

Paloittele feta siivuiksi. Muotoile jauhelihasta pieniä levyjä, asettele fetasiivu lihalevyn päälle ja käännä lihanlevyn reunat fetan päälle. Muotoile pitkäksi pötkyläksi niin, että feta peittyy kokonaan.

Paista kebabeja pannulla sen verran, että saavat väriä pintaan. Asettele ne vielä pellille ja paista uunissa 200 asteessa 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti