1.1.2013

Punajuuri-suklaakakku

Suklaakakku saa punajuuresta kivaa kosteutta ja makua. Kivaa vaihtelua tavalliselle suklaakakulle.

2 punajuurta
100 g margariinia
200 g taloussuklaata
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2,5 rkl kaakaojauhetta

Kuori ja raasta punajuuret pieneksi raasteeksi. Kaksi normaalikokoista punajuurta riittää hyvin kakun mausteeksi ja "kosteuttamiseksi", mutta isojakin punajuuria voi käyttää, jos haluaa kakkuun enemmän punajuuren makua.

Palastele suklaa kulhoon, lisää margariini ja punajuuriraaste. Lämmitä seosta mikrossa välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut.

Vaahdota kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää ne varoen vaahdon sekaan. Jauhosihti auttaa paljon siinä, ettei taikinan sekaan tule jauhopaakkuja. Lisää taikinaan punajuuriseos.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja sipaise hieman margariinia vuoan reunoille. Kaada taikina vuokaan ja paista 55 minuuttia 175 asteessa. Kun paistoaikaa on jäljellä noin 20 minuuttia, laita uuniin kakun päälle leivinpaperi, ettei kakun pinta pala.

Kumoa kakku tarjoiluastialle, kun se on hieman jäähtynyt. Peitä kakku kelmulla ja anna sen vetäytyä yön yli jääkaapissa. Kuorruta kakku esimerkiksi sulatetulla suklaalla tai koristele se tuoreilla hedelmillä. Punajuuri-suklaakakku ei kaipaa mitään täytettä väliin, vaan on hyvää sellaisenaan.

Punajuuri-suklaakakku

3 kommenttia:

  1. Sait multa tunnustuksen, käy kurkkaamassa mun blogi ;)

    VastaaPoista
  2. Tää on se punajuurikakku mistä Minnan juhlissa puhuttiin! Mä laitan sulle sen minkä mä tein joskus. Täytyy kokeilla tää. onnistuko ok, mull aoli ongelmana että punajuurimehu aiheutti vähän kakun kuoren palamista...ja sit sisus kuitenkin jäi suht löysäksi. Mutta se oli se punajuuri sacher :)

    Nii siis tulin taas tarkastaa ton sun jumalaisen pähkinä-suklaakakun jota ajattelin tehdä Simolle juhannusylläriksi. namsnams. Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista