23.9.2011

Tuplasuklaa-pähkinä-browniet

175 g margariinia
2 rkl kaakaojauhetta
3,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
60 g valkoista suklaata
60 g tummaa suklaata
1,5 dl (60 g) saksanpähkinöitä

Palastele saksanpähkinät ja suklaat. Sulata margariini kattilassa, lisää sekaan kaakaojauhe ja sokerit, sekoita ja anna jäähtyä. Lisää jauhot kattilaan. Vatkaa kananmunat kevyesti toisessa astiassa ja lisää sekaan. Lisää loput ainekset.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 180 asteessa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä, ennen kuin alat leikkaamaan palasiksi, ettei browniet repeile. Nauti.

12.9.2011

Parmesan-ruusukaalit

ruusukaaleja
öljyä
suolaa
pippuria
parmesan-raastetta

Vihannesten höyrytykseen on kätevää omistaa höyrytysritilä, joita saa esimerkiksi Ikeasta muutamalla eurolla. Aseta höyrytysritilä kattilan pohjalle ja lisää vettä niin, että veden pinta on höyrytysritilän alareunaan.

Kuori ruusukaaleista päälimmäiset lehdet pois ja laita kattilaan. Höyrystä noin 15 minuuttia. Kun ruusukaalit ovat kypsyneet, leikkaa niistä kannat pois ja puolita ne.

Laita ruusukaalit kuumalle pannulle rypsiöljyn, suolan ja pippurin kanssa. Ripottele juustoraastetta ruusukaalien päälle ja pyörittele niitä hetken aikaa pannulla. Sitten tää lisuke onkin valmista tarjottavaks.

4.9.2011

Aura-punajuuripaistos

600 g raakoja punajuuria karkeana raasteena
1,5 pkt Aura-juustoa
2 dl kermaa
2 shalottisipulia

Kuori raa'at punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi, tai leikkaa suikaleiksi. Kuori ja pilko sipulit pieneksi hakkeeksi. Murusta Aura-juusto. Itse pidän enemmän isoista sattumista vuoan seassa, kuin ihan pienestä murusta. Kaada kaikki ainekset uunivuokaan. Kermaa voi laittaa vähemmänkin, jos vuoka alkaa vaikuttamaan liian vetiseltä.

Soittaisempaa hommaa tuo punajuuren työstäminen :)
Sekoita ainekset hyvin ja laita paistumaan uuniin 200 asteeseen noin tunniksi. Vuoan päälle voi loppuvaiheessa laittaa esim. leivinpaperin, jos tuntuu, että se alkaa palamaan. Punajuurivuoka toimii sellaisenaan tai lisukkeena.