17.4.2011

Inkivääri-korianterikana

400-600 g broileria
2 "peukalollista" inkivääriä
4 valkosipulinkynttä
2 sipulia
1 tl kurkumaa
1 tl chiliä
2 rkl fariinisokeria
2 rkl soijaa
0,5 rkl kana- tai kasvisfondia
1-1,5 dl vettä
1 rkl maissitärkkelystä
puoli ruukullista tuoretta korianteria

Kuori ja raasta inkivääri kuppiin ja ota myös inkiväärin mehu talteen. Murskaa sekaan valkosipulit. Pilko sipulit sekaan.

Ruskista broilereita hetki kuumalla pannulla öljyn kanssa ja lisää inkivääri, valkosipuli, sipulit, porkkanat ja mausteet. Sekoita ja pienennä lämpöä. Lisää noin vettä ja maissitärkkelys. Sekoita ja anna hautua kannen alla noin 30 minuuttia.

Silppua korianteria kastikkeen sekaan. Tarkista maku korianteria lisätessä, ettei sitä tule liikaa. Kastikkeeseen voi lisätä vähän vettä, jos se tuntuu liian "kuivalta". Tarjoile riisin kanssa.



10.4.2011

Valkosuklaa-mämmikakku

En ole koskaan ollut mikään suuri mämmin ystävä, mutta tän kakun muodossa se on itseasiassa ihan hyvää. Myös kaverit, jotka ei ikinä syö mämmiä, kehui kakkua todella hyväksi.

Pohja:
225 g kaurakeksejä
100 g margariinia

Täyte:
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl vaniljajogurttia TAI maitorahkaa
1 tl vaniljasokeria
3 rlk sokeria
½ rove (350g/n. 3 dl) mämmiä
50 g valkosuklaata
4 liivatelehteä

Murskaa keksit, sulata margariini ja sekoita keskenään. Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja vaahdota vaniljakastike. Lisää vaniljavaahtoon jogurtti tai maitorahka ja sokerit. Liuota liivatelehdet pieneen määrään kuumaa vettä ja kaada ohuena nauhana seokseen koko ajan sekoittaen.

Kaada 1/3 täytteestä toiseen astiaan ja jätä odottamaan. Lisää loppuosaan mämmi, sekoita hyvin ja kaada mämmitäyte vuokaan keksipohjan päälle. Laita pakastimeen vajaaksi puoleksi tunniksi. Tämä vaihe ei ole pakollinen, mutta jos haluaa kakun, jossa on selkeästi kaksi eri kerrosta, tämä helpottaa asiaa. Valkosuklaakerros on helpompi levittää hieman jähmettyneen mämmitäytteen päälle.

Sulata valkosuklaa ja sekoita se täytteen loppuosaan. Kaada valkosuklaatäyte mämmitäytteen päälle ja peitä vuoka kelmulla. Laita kakku pakastimeen vähintään 4 tunniksi.

Ota mämmikakku jääkaappiin sulamaan ennen tarjoilua ja koristele esimerkiksi pienillä pääsiäismunilla.

1.4.2011

Vadelma-suklaamuffinssit

2,5 dl sokeria
200 g margariinia
3 kananmunaa
0,5 dl maitoa tai kaakaota
2,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3,5 rlk kaakaojauhetta
3 3/4 dl vehnäjauhoja
100 g taloussuklaata
3 dl pakastevadelmia

Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi ja lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Kaakaojauheen voi pyöräyttää siivilän läpi, ettei siitä jää paakkuja. Vatkaa vuorotelleen kuivia aineita ja maitoa/kaakaota rasva-sokeri-munaseokseen.

Rouhi suklaa isohkoiksi paloiksi ja lisää se vadelmien kanssa taikinaan. Suklaata on helpointa rouhia, kun se on jääkaappikylmää. Vadelmat voi korvata esimerkiksi pähkinöillä.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Itse käytän usein Brunon Amerikanmuffinivuokia tai Dr. Oetkerin muffinivuokia, koska ne ovat tarpeeksi syviä ja jämäköitä. Paista muffinsseja 20 minuuttia 200 asteessa. Kypsyyden voi tarkistaa työntämällä cocktail-tikun muffinsin sisään. Mikäli tikkuun ei tartu taikinaa, pitäisi muffinssin olla kypsä.